Treska po provensálsku 2 recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
petrželka
1 ks citron
1 ks bobkový list
pepř
6 ks celý pepř
400 g rajčata z konzervy
2/3 hrnku rybí vývar
1 ks proužek citronové kůry
2 ks kolečko cibule
4 ks fileta z tresky
1 lžíce pasta ze sušených rajčat
1 lžíce opláchnuté kapary
16 ks černé olivy bez pecek

Postup přípravy receptu

  1. Z citronu vyrobíme klínky. Rajčata nakrájíme, stroužek česneku prolisujeme

  2. Nejprve připravíme omáčku: Rajčata, česnek, pastu ze sluncem sušených rajčat, kapary, olivy, podle chuti sůl a pepř dáme do rendlíku a za občasného zamíchání opatrně zahříváme

  3. Zatím upravíme v jedné vrstvě rybu do zapékací misky. Přelijeme ji vývarem, přidáme bobkový list, celý pepř, citronovou kůru a kolečka cibule. Přivedeme k varu, oheň zmírníme na velmi mírný a rybu vaříme zhruba 10 minut. Maso musí být křehké, nikoli však příliš rozměklé. Přeneseme je na mísu a udržujeme teplé

  4. Tekutinu ze zapékací misky přecedíme do omáčky a mícháme na středně silném ohni do mírného zhoustnutí. Tresku přelijeme omáčkou, ozdobíme petrželkou a klínky citronu a ihned podáváme

  5. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  6. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!