Treska po provensálsku 2 recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl petrželka 1 ks citron 1 ks bobkový list pepř 6 ks celý pepř 400 g rajčata z konzervy 2/3 hrnku rybí vývar 1 ks proužek citronové kůry 2 ks kolečko cibule 4 ks fileta z tresky 1 lžíce pasta ze sušených rajčat 1 lžíce opláchnuté kapary 16 ks černé olivy bez pecek
Postup Treska po provensálsku 2
Postup přípravy receptu
-
Z citronu vyrobíme klínky. Rajčata nakrájíme, stroužek česneku prolisujeme
Nejprve připravíme omáčku: Rajčata, česnek, pastu ze sluncem sušených rajčat, kapary, olivy, podle chuti sůl a pepř dáme do rendlíku a za občasného zamíchání opatrně zahříváme
Zatím upravíme v jedné vrstvě rybu do zapékací misky. Přelijeme ji vývarem, přidáme bobkový list, celý pepř, citronovou kůru a kolečka cibule. Přivedeme k varu, oheň zmírníme na velmi mírný a rybu vaříme zhruba 10 minut. Maso musí být křehké, nikoli však příliš rozměklé. Přeneseme je na mísu a udržujeme teplé
Tekutinu ze zapékací misky přecedíme do omáčky a mícháme na středně silném ohni do mírného zhoustnutí. Tresku přelijeme omáčkou, ozdobíme petrželkou a klínky citronu a ihned podáváme
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů