Treska s chilli, pažitkou a creme fraiche recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 600 g treska chilli paprička 200 ml bílé víno 3 lžičky citronová šťáva 80 g rostlinný tuk čerstvě mletý černý pepř 400 g creme fraiche 1 hrst plocholistá petžel
Postup Treska s chilli, pažitkou a creme fraiche
Postup přípravy receptu
-
Filety tresky osušíme. Rozpálíme polovinu množství rostlinného tuku v ohnivzdorné zapékací míse a zprudka opečeme filety po obou stranách. Osolíme a opepříme. Vyjmeme a přendáme na pečící papír
Do mísy přidáme druhou polovinu rostlinného tuku, semínek zbavenou nakrájenou chilli papričku a za stálého mícháni vaříme asi 1 minutu. Přilijeme bílé víno, citronovou šťávu a necháme lehce zredukovat. Poté přidáme creme fraiche a na mírném ohni povaříme asi 5 minut. Nakonec přidáme opečené filety a znovu krátce provaříme
Tresku s chilli, pažitkou a creme fraiche ihned podáváme jako výborný hlavní chod
Zdroj: Focus Agency