Treska s chilli, pažitkou a creme fraiche recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
600 g treska
chilli paprička
200 ml bílé víno
3 lžičky citronová šťáva
80 g rostlinný tuk
čerstvě mletý černý pepř
400 g creme fraiche
1 hrst plocholistá petžel

Postup přípravy receptu

  1. Filety tresky osušíme. Rozpálíme polovinu množství rostlinného tuku v ohnivzdorné zapékací míse a zprudka opečeme filety po obou stranách. Osolíme a opepříme. Vyjmeme a přendáme na pečící papír

  2. Do mísy přidáme druhou polovinu rostlinného tuku, semínek zbavenou nakrájenou chilli papričku a za stálého mícháni vaříme asi 1 minutu. Přilijeme bílé víno, citronovou šťávu a necháme lehce zredukovat. Poté přidáme creme fraiche a na mírném ohni povaříme asi 5 minut. Nakonec přidáme opečené filety a znovu krátce provaříme

  3. Tresku s chilli, pažitkou a creme fraiche ihned podáváme jako výborný hlavní chod

  4. Zdroj: Focus Agency


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!