Masové šišky z krůtích prsou se zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 - 3 lžíce strouhanka
150 g brambory
2 ks bílek
2 ks mrkev
1 - 2 lžíce olivový olej
1 špetka bílý pepř
1 lžíce škrobová moučka
150 ml zeleninový vývar
1 špetka drcený kmín
2 ks naťová cibulka
1 řapík řapíkatý celer
2 lžíce čerstvá petrželka
300 g krůtí prsa
1 špetka granulovaný sušený česnek
400 ml zeleninový vývar na podlití
2 lžičky sojová omáčka Tamari
1 lžíce kořeníci směs Horalka
50 g vařená krůtí šunka

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa očistíme, nakrájíme na kostičky a umeleme se šunkou na jemnou hmotu. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Obě ingredience vložíme do mísy, ochutíme solí, kořenící směsí Horalka, drceným kmínem, malou špetkou pepře a podle snášenlivosti můžeme přidat i granulovaný sušený česnek. Vše spojíme s bílky a důkladně propracujeme spolu s usekanou petrželkou a strouhanou houskou v hladkou a středně hustou masovou hmotu. Masovou směs necháme v chladu asi 1 hodinu rozležet

  2. Mezitím si připravíme další ingredience. Mrkev oloupeme a nakrájíme na velmi jemné nudličky. Řapík celeru zbavíme slupky a nasekáme na jemné kostičky. Naťovou cibulku nakrájíme na kolečka. Ve 150 ml studeného zeleninového vývaru promícháme škrobovou moučku se sojovou omáčkou Tamari

  3. Z masové směsi tvoříme malé šišky, které necháme na suché pánvi že všech stran zatáhnout. Pak masové kousky přendáme do většího kastrolu, přidáme mrkev a celer, podlijeme malým množstvím vývaru a velmi zvolna podusíme doměkka. Jakmile jsou šišky měkké a necítíme v nich syrový brambor, vmícháme cibulku a vše přelijeme zálivkou. Za stálého míchání podle potřeby přilijeme další vývar a krátce podusíme do požadované hustoty omáčky a měkkosti cibulky. Nakonec do pokrmu vmícháme olivový olej a prohřejeme

  4. Masové šišky z krůtích prsou se zeleninou podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je suchá rýže nebo těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!