Masové šišky z krůtích prsou se zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 - 3 lžíce strouhanka 150 g brambory 2 ks bílek 2 ks mrkev 1 - 2 lžíce olivový olej 1 špetka bílý pepř 1 lžíce škrobová moučka 150 ml zeleninový vývar 1 špetka drcený kmín 2 ks naťová cibulka 1 řapík řapíkatý celer 2 lžíce čerstvá petrželka 300 g krůtí prsa 1 špetka granulovaný sušený česnek 400 ml zeleninový vývar na podlití 2 lžičky sojová omáčka Tamari 1 lžíce kořeníci směs Horalka 50 g vařená krůtí šunka
Postup Masové šišky z krůtích prsou se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa očistíme, nakrájíme na kostičky a umeleme se šunkou na jemnou hmotu. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Obě ingredience vložíme do mísy, ochutíme solí, kořenící směsí Horalka, drceným kmínem, malou špetkou pepře a podle snášenlivosti můžeme přidat i granulovaný sušený česnek. Vše spojíme s bílky a důkladně propracujeme spolu s usekanou petrželkou a strouhanou houskou v hladkou a středně hustou masovou hmotu. Masovou směs necháme v chladu asi 1 hodinu rozležet
Mezitím si připravíme další ingredience. Mrkev oloupeme a nakrájíme na velmi jemné nudličky. Řapík celeru zbavíme slupky a nasekáme na jemné kostičky. Naťovou cibulku nakrájíme na kolečka. Ve 150 ml studeného zeleninového vývaru promícháme škrobovou moučku se sojovou omáčkou Tamari
Z masové směsi tvoříme malé šišky, které necháme na suché pánvi že všech stran zatáhnout. Pak masové kousky přendáme do většího kastrolu, přidáme mrkev a celer, podlijeme malým množstvím vývaru a velmi zvolna podusíme doměkka. Jakmile jsou šišky měkké a necítíme v nich syrový brambor, vmícháme cibulku a vše přelijeme zálivkou. Za stálého míchání podle potřeby přilijeme další vývar a krátce podusíme do požadované hustoty omáčky a měkkosti cibulky. Nakonec do pokrmu vmícháme olivový olej a prohřejeme
Masové šišky z krůtích prsou se zeleninou podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je suchá rýže nebo těstoviny.