Mexické enchiladas recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 lžíce olej
1 ks pórek
2 ks mrkev
1 ks chilli paprička
1 ks červená paprika
50 ml zeleninový vývar
1 plechovka sterilovaná kukuřice
200 g čerstvý špenát
omáčka
2 stroužky česnek
2 lžíce olej
6 ks rajče
2 ks šalotka
200-250 ml zeleninový vývar
3 lžíce rajský protlak
podle potřeby
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
100 g sýr na strouhání
příloha
4 ks pšeničná tortilla

Postup přípravy receptu

  1. Špenát spaříme vřelou vodou, zchladíme, vymačkáme přebytečnou vodu a překrájíme. Mrkev nakrájíme na nudličky a pórek na kolečka. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na silnější proužky. Nakládanou kukuřici scedíme a rozpůlíme.

  2. Rozpálíme olej a zeleninu 3 - 4 minuty restujeme. Vmícháme utřený česnek, sekanou chilli papričku, osolíme a opepříme. Podlijeme vývarem a krátce podusíme. Nakonec vmícháme špenát a prohřejeme.

  3. Šalotku nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na oleji. Pak vmícháme protlak, krátce podusíme a přilijeme vývar. Přidáme na kousky nakrájená, spařená a oloupaná rajčata, prolisovaný česnek a omáčku vaříme 20 minut, aby se vydusila asi na polovinu objemu. Necháme chvilku vychladnout, rozmixujeme a podle potřeby dosolíme.

  4. Do středu každé tortily rozdělíme zeleninovou směs, zavineme ji a vložíme do olejem vymaštěné zapékací mísy. Přelijeme tomatovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme 20 minut při 180°C.

  5. Mexické enchiladas podáváme horké na listu salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!