Mexické enchiladas recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 3 lžíce olej 1 ks pórek 2 ks mrkev 1 ks chilli paprička 1 ks červená paprika 50 ml zeleninový vývar 1 plechovka sterilovaná kukuřice 200 g čerstvý špenát omáčka 2 stroužky česnek 2 lžíce olej 6 ks rajče 2 ks šalotka 200-250 ml zeleninový vývar 3 lžíce rajský protlak podle potřeby sůl mletý černý pepř na ozdobu 100 g sýr na strouhání příloha 4 ks pšeničná tortilla
Postup Mexické enchiladas recept
Postup přípravy receptu
-
Špenát spaříme vřelou vodou, zchladíme, vymačkáme přebytečnou vodu a překrájíme. Mrkev nakrájíme na nudličky a pórek na kolečka. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na silnější proužky. Nakládanou kukuřici scedíme a rozpůlíme.
Rozpálíme olej a zeleninu 3 - 4 minuty restujeme. Vmícháme utřený česnek, sekanou chilli papričku, osolíme a opepříme. Podlijeme vývarem a krátce podusíme. Nakonec vmícháme špenát a prohřejeme.
Šalotku nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na oleji. Pak vmícháme protlak, krátce podusíme a přilijeme vývar. Přidáme na kousky nakrájená, spařená a oloupaná rajčata, prolisovaný česnek a omáčku vaříme 20 minut, aby se vydusila asi na polovinu objemu. Necháme chvilku vychladnout, rozmixujeme a podle potřeby dosolíme.
Do středu každé tortily rozdělíme zeleninovou směs, zavineme ji a vložíme do olejem vymaštěné zapékací mísy. Přelijeme tomatovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme 20 minut při 180°C.
Mexické enchiladas podáváme horké na listu salátu.