Mexické chilli con carne recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 sklenka vývar
2 ks cibule
1 sklenka smetana
1 ks pórek
1 ks chilli paprička
1 plechovka krájená rajčata
1 ks červená kapie
500 g mleté maso
1 plechovka sterilovaná kukuřice
1 plechovka bílé fazole v tomatové omáčce
1 plechovka červené fazole v tomatové omáčce
podle chuti
sůl
0.5 lžičky mletý černý pepř
1 lžíce podravka pikant
podle potřeby
2-3 lžíce solamyl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli, kapii, papričky a pórek nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme.

  2. V hrnci rozpálíme olej. Přidáme cibuli a pórek a restujeme dozlatova. Přidáme mleté maso, osmahneme jej a přidáme česnek. Vše důkladně orestujeme, podlijeme vývarem a necháme krátce podusit. Pak postupně přidáváme kapii, scezenou kukuřici, rajčata a obě konzervy fazolí. Společně za občasného míchání dusíme, dokud zelenina nezměkne, ale nesmí být ani rozvařená.

  3. Do mexického chilli con carne přidáme papričky a pokrm ochutíme podravkou, pepřem a případně i solí. Nakonec směs zjemníme sklenicí smetany a zahustíme solamylem rozmíchaným v několika lžících vody.

  4. Hotové mexické chilli con carne podáváme s pitta chlebem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!