Mexické chilli con carne recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 sklenka vývar 2 ks cibule 1 sklenka smetana 1 ks pórek 1 ks chilli paprička 1 plechovka krájená rajčata 1 ks červená kapie 500 g mleté maso 1 plechovka sterilovaná kukuřice 1 plechovka bílé fazole v tomatové omáčce 1 plechovka červené fazole v tomatové omáčce podle chuti sůl 0.5 lžičky mletý černý pepř 1 lžíce podravka pikant podle potřeby 2-3 lžíce solamyl olivový olej
Postup Mexické chilli con carne recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Cibuli, kapii, papričky a pórek nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme.
V hrnci rozpálíme olej. Přidáme cibuli a pórek a restujeme dozlatova. Přidáme mleté maso, osmahneme jej a přidáme česnek. Vše důkladně orestujeme, podlijeme vývarem a necháme krátce podusit. Pak postupně přidáváme kapii, scezenou kukuřici, rajčata a obě konzervy fazolí. Společně za občasného míchání dusíme, dokud zelenina nezměkne, ale nesmí být ani rozvařená.
Do mexického chilli con carne přidáme papričky a pokrm ochutíme podravkou, pepřem a případně i solí. Nakonec směs zjemníme sklenicí smetany a zahustíme solamylem rozmíchaným v několika lžících vody.
Hotové mexické chilli con carne podáváme s pitta chlebem nebo rýží.