Meruňkové tartaletky recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
-
140 g máslo
1/2 lžíce rum
2 ks žloutek
5 ks meruňky
cukr moučka
210 g hladká mouka
1 lžíce citronová kůra
1/2 lžíce citronová šťáva
70 g mletý cukr
2 balení tvaroh ve vaničce
Postup Meruňkové tartaletky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve v misce smícháme mouku s cukrem, nakrájíme studené máslo na kostky a konečky prstů vytvoříme drobenku. Přidáme i ostatní předem připravené suroviny na těsto, tedy žloutky, citronovou kůru, rum a citronovou šťávu. Rychle vytvoříme těsto, zbytečně dlouho nezahříváme. Zabalíme do potravinářské fólie a dáme alespoň na hodinu (nebo přes noc) do lednice
Rozehřejeme troubu na 170 °C, těsto rozválíme a dáme do formiček na tartaletky. Pečeme dozlatova cca 7 minut
Tartaletky necháme vychladnout a zatím si připravíme náplň. Rozmixujeme vypeckovane meruňky a smícháme s tvarohem. Dosladíme moučkovým cukrem podle své chuti
Tvarohovou meruňkovou náplní naplníme vychladlé tartaletky a necháme v ledncici alespoň pár hodin
Meruňkové tartaletky servírujeme jako dezert, před podáváním ještě dozdobíme ovocem.