Fazolové lusky v rajčatové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
3 ks brambory
1/2 ks cibule
3 špetky tymián
1 - 2 ks bobkový list
500 - 700 ml zeleninový vývar
mletý černý pepř
1 konzerva loupaná rajčata
2 - 3 lžíce třtinový cukr
čerstvý kopr
4 lžíce kozí tvaroh
1 špetka drcené nové koření
500 g široké fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Fazolové lusky očistíme, zbavíme stopek a podélných vláken a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Čerstvý kopr nakrájíme najemno

  2. V hrnci nasucho orestujeme cibuli s česnekem, vmícháme konzervu rajčat a koření (bobkový list, tymián, nové koření a pepř), přidáme cukr a sůl, podlijeme malým množstvím vývaru a přivedeme k varu. Jakmile se cukr rozpustí, rozmělníme rajčata vidličkou, vmícháme fazolové lusky a nakrájené brambory, vše podlijeme vývarem tak, aby byla zelenina zpola ponořená. Fazolové lusky v rajčatové omáčce zvolna dusíme doměkka. Během dušení omáčku podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec vmícháme nasekaný kopr a podle chuti vše přisladíme nebo okyselíme citronovou šťávou, osolíme a opepříme

  3. Fazolové lusky v rajčatové omáčce rozdělíme na porce, na každou rozdrobíme přírodní sýr nebo kozí tvaroh a ozdobíme čerstvým koprem. Podáváme jako hlavní chod s pečivem, někomu postačí jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!