Fazolovo-bramborová polévka na kyselo recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
ocet
4 ks brambory
400 g fazole
3 lžíce hladká mouka
2 l zeleninový vývar
mletý černý pepř
250 ml smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Barevné fazole necháme nejlépe přes noc namočené. Druhý den fazole propláchneme a vyměníme vodu

  2. Kousek másla rozpustíme na plotně a s moukou si připravíme zásmažku. Přilijeme zeleninový vývar, rychle mícháme a přidáme fazole. Při mírné teplotě vaříme a nezapomínáme míchat

  3. K napůl uvařeným fazolím přidáme oloupané a nadrobno nakrájené brambory a vaříme do změknutí. Tyčovým mixérem krátce mixujeme tak, aby zůstaly některé fazole i brambory v celku

  4. Na závěr polévku metličkou promícháme se smetanou, krátce provaříme a odstavíme. Fazolovo-bramborovou polévku dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Ocet dáváme, až když polévku podáváme teplou v talíři

  5. Fazolovo-bramborovou polévku dochutíme necelou lžící octa, promícháme a vychutnáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!