Vepřová játra na čerstvé zelenině recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
3 lžíce olivový olej
olivový olej
hladká mouka
300 ml zakysaná smetana
1 lžička citronová šťáva
1 ks žlutá paprika
mletý římský kmín
400 g vepřová játra
2 lžíce čerstvá petrželka
8 ks baby rajčata
mletý černý pepř
2 lžíce čerstvá rukola
1 ks okurka hadovka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si očistíme zeleninu a připravíme obě zálivky. Omytou okurku podélně rozřízneme a jádřince vyškrábneme do misky. Pak půlky okurek nakrájíme na půlměsíčky. Papriku očistíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na proužky. Omytá rajčata rozkrojíme na čtvrtky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rukolu a petrželku jemně usekáme

  2. Příprava smetanové zálivky: Do misky s okurkovou šťávou a jadérky vmícháme zakysanou smetanu, polovinu prolisovaného česneku, usekané bylinky a zálivku ochutíme solí, pepřem a mletým římským kmínem. Smetanovou zálivku necháme v chladu rozležet

  3. Očištěné a nakrájené okurky, papriky, rajčata promícháme v míse s cibulí a přelijeme zálivkou z oleje, citronové šťávy a druhé poloviny česneku. Zeleninu podle chuti osolíme a opepříme

  4. Játra očistíme, nakrájíme na hranolky, ochutíme pepřem, mletým římským kmínem a obalíme v hladké mouce. Maso zvolna propečeme na oleji doměkka a osolíme

  5. Na talíře rozdělíme ochucenou zeleninovou směs, kterou pokapeme smetanovou zálivkou, poklademe teplými opečenými játry a podáváme s pečivem. Vepřová játra na čerstvé zelenině servírujeme ihned po přípravě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!