Masové šátečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
petrželka
majoránka
1 ks cibule
tymián
bazalka
olivový olej
bílý pepř
250 g listové těsto
2 lžíce hrubá mouka
2 lžíce černé olivy
300 g mleté vepřové maso
na potření
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Těsto rozválíme a vykrájíme čtverečky, které potřeme vejcem.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme, olivy nasekáme. Cibuli na oleji orestujeme, přidáme česnek, mleté maso, bylinky, sůl a olivy. Necháme vychladnout a až v téhle chvíli přidáme vejce.

  3. Směsí naplníme čtverečky listového těsta a tvarujeme šátečky. Každý kousek potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do silně vyhřáté trouby.

  4. Masové šátečky podáváme jako předkrm nebo chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!