Pečené vepřové ramínko recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 2 ks cibule tymián rozmarýn šalvěj 2 ks chilli papričky oregano olivový olej 2 ks mrkve vepřové ramínko drůbeží vývar ocet z červeného vína čerstvý pepř balsamico
Postup Pečené vepřové ramínko
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si v hmoždíři připravíme směs koření: čerstvý pepř, sůl a nasekaný česnek rozmělníme. Ramínko potřeme nejdřív solí, potom směsí koření. Pak maso posypeme tymiánem a oreganem a pokapeme olivovým olejem. Na závěr na něj pokrájíme ještě čerstvý rozmarýn a šalvěj
Rozpálíme gril a maso necháme zprudka opéct - nejdříve ze strany, kde je kůže, pak otočíme a opečeme i z ostatních stran. Průběžně potíráme zbytkem marinády. Po chvíli maso vyndáme a na gril vložíme hrnec, ve kterém necháme rozehřát olivový olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a mrkev. Hrnec sundáme z grilu a pak k základu přidáme maso, posypeme ho nakrájenou chilli papričkou, podlijeme ho octem z červeného vína, balsamicem a drůbežím vývarem
Hrnec vrátíme zpátky na gril, přikryjeme ho pokličkou a necháme pomalu péct. Upečené maso vyndáme, nakrájíme ho do mísy a pak zalijeme vypečenou šťávou, kterou jsme nechali na grilu ještě chvíli povařit
Pečené vepřové ramínko můžeme ihned podávat
Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!