Pečené vepřové ramínko recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
2 ks cibule
tymián
rozmarýn
šalvěj
2 ks chilli papričky
oregano
olivový olej
2 ks mrkve
vepřové ramínko
drůbeží vývar
ocet z červeného vína
čerstvý pepř
balsamico

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si v hmoždíři připravíme směs koření: čerstvý pepř, sůl a nasekaný česnek rozmělníme. Ramínko potřeme nejdřív solí, potom směsí koření. Pak maso posypeme tymiánem a oreganem a pokapeme olivovým olejem. Na závěr na něj pokrájíme ještě čerstvý rozmarýn a šalvěj

  2. Rozpálíme gril a maso necháme zprudka opéct - nejdříve ze strany, kde je kůže, pak otočíme a opečeme i z ostatních stran. Průběžně potíráme zbytkem marinády. Po chvíli maso vyndáme a na gril vložíme hrnec, ve kterém necháme rozehřát olivový olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a mrkev. Hrnec sundáme z grilu a pak k základu přidáme maso, posypeme ho nakrájenou chilli papričkou, podlijeme ho octem z červeného vína, balsamicem a drůbežím vývarem

  3. Hrnec vrátíme zpátky na gril, přikryjeme ho pokličkou a necháme pomalu péct. Upečené maso vyndáme, nakrájíme ho do mísy a pak zalijeme vypečenou šťávou, kterou jsme nechali na grilu ještě chvíli povařit

  4. Pečené vepřové ramínko můžeme ihned podávat

  5. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!