Masové placičky v mandlovém těstíčku recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- olej sůl 3 ks vejce 3 lžíce solamyl 1 lžička hořčice 1 lžíce kečup 100 g mandle 3 lžíce polohrubá mouka 50 g jarní cibulka 6 ks černé olivy 300 g mleté vepřové maso mletý černý pepř 300 g zadní hovězí maso
Postup Masové placičky v mandlovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Hovězí zadní maso umeleme a promícháme s mletým vepřovým. Jarní cibulku očistíme a jemně usekáme. Olivy necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Masovou směs osolíme, opepříme, ochutíme kečupem, hořčicí, promícháme s olivami, cibulkou a solamylem
Z vajec a mouky umícháme těstíčko. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme nahrubo
Z masové směsi tvoříme placičky nebo šišky, které máčíme v těstíčku, obalujeme v sekaných mandlích a smažíme na oleji dozlatova
Masové placičky v mandlovém těstíčku můžeme podávat jako chuťovku nebo hlavní pokrm s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.