Masové placičky v mandlovém těstíčku recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
3 ks vejce
3 lžíce solamyl
1 lžička hořčice
1 lžíce kečup
100 g mandle
3 lžíce polohrubá mouka
50 g jarní cibulka
6 ks černé olivy
300 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř
300 g zadní hovězí maso

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí zadní maso umeleme a promícháme s mletým vepřovým. Jarní cibulku očistíme a jemně usekáme. Olivy necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Masovou směs osolíme, opepříme, ochutíme kečupem, hořčicí, promícháme s olivami, cibulkou a solamylem

  2. Z vajec a mouky umícháme těstíčko. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme nahrubo

  3. Z masové směsi tvoříme placičky nebo šišky, které máčíme v těstíčku, obalujeme v sekaných mandlích a smažíme na oleji dozlatova

  4. Masové placičky v mandlovém těstíčku můžeme podávat jako chuťovku nebo hlavní pokrm s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!