Bramborové noky s kuřecími játry recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
30 g máslo
saturejka
300 g žampiony
2 lžíce červené víno
hladká mouka
mletý černý pepř
500 g kuřecí játra
100 g libová anglická slanina
500 g bramborové noky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky a opepříme. Žampiony oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Bramborové noky uvaříme podle návodu na obalu. Slaninu natrháme na větší kousky

  2. Na hluboké pánvi nejdříve vyškvaříme kousky slaniny dokřupava. Pak ji vyjmeme a na výpeku zprudka orestujeme žampiony a játra. Jakmile se játra zatáhnou, snížíme teplotu a vše za stálého míchání dopečeme doměkka. Hotová játra a žampiony přendáme do síta, necháme okapat nad pánví a uchováme na teple

  3. Nyní si připravíme jemnou šťávu. Výpek zahřejeme, vmícháme kostičku másla obalenou v mouce, podlijeme vývarem a vínem a ochutíme saturejkou. Krátce povaříme, vmícháme bramborové noky a podle potřeby osolíme

  4. Prohřáté noky rozdělíme na porce, na ně navršíme játra se žampiony a vše ozdobíme dokřupava opečenou slaninou. Bramborové noky s kuřecími játry podáváme se zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!