Masové kuličky s kořeněnou smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
1 ks vejce
2 ks cibule
350 g cuketa
250 g mrkev
1 ks houska
kerblík
1 lžička glutasol
mletý pepř
1 lžíce kari koření
1 lžička citronová šťáva
250 ml smetana ke šlehání
500 g mleté maso
kajenský pepř

Postup přípravy receptu

  1. Včerejší pečivo namočíme do studené vody. Cibuli nakrájíme najemno. V míse smícháme polovinu cibule, mleté maso, vymačkané pečivo a jedno vejce. Ochutíme solí a kajenským pepřem. Vařečkou nebo hnětačem vymícháme dohladka a utvoříme asi 20 kuliček.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a masové kuličky opečeme ze všech stran.

  3. Mezitím očistíme a na drobné hranolky nakrájíme mrkev a cuketu. V druhé pánvi rozpálíme zbylý olej a rozkrájenou zeleninu v něm asi 5 minut budeme dusit. Směs osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Masové kuličky vyndáme z pánve. Ve výpeku osmažíme zbylou cibulku a podle chuti posypeme kari kořením. Smícháme smetanu s glutasolem a tuto směs přilijeme k cibulce. Smetanovou omáčku ochutíme solí, pepřem a přidáme masové kuličky, které necháme jen prohřát.

  4. Masové kuličky s kořeněnou smetanou servírujeme společně s dušenou zeleninou. Jako příloha se hodí dušená rýže zdobíme kerblíkem. Masové kuličky s kořeněnou smetanou ihned podáváme


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!