Vegan špenátová polévka s kokosovým mlékem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek sůl 1 - 2 ks brambory 1 ks cibule citron 2 lžíce rostlinný olej mletý barevný pepř 1 plechovka kokosové mléko 500 g špenátové listy
Postup Vegan špenátová polévka s kokosovým mlékem
Postup přípravy receptu
-
Dvě středně velké brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, stejně tak česnek. Špenát propláchneme a necháme okapat
V hrnci s rozehřátým olejem orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a najemno nastrouhanou bramboru. Poté přidáme okapaný špenát a restujeme dozlatova. Zalijeme kokosovým mlékem a vaříme asi 5 minut. Vegan špenátovou polévku tyčovým mixérem rozmixujeme do krémové a hladké konzistence. Podle potřeby zředíme vodou, dochutíme solí, pepřem a krátce provaříme. Na závěr ještě můžeme přidat pár kapek citronu pro svěžejší chuť
Vegan špenátovou polévku s kokosovým mlékem podáváme horkou s krutony, ale i samotná je velmi dobrá.