Vegan špenátová polévka s kokosovým mlékem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
1 - 2 ks brambory
1 ks cibule
citron
2 lžíce rostlinný olej
mletý barevný pepř
1 plechovka kokosové mléko
500 g špenátové listy

Postup přípravy receptu

  1. Dvě středně velké brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, stejně tak česnek. Špenát propláchneme a necháme okapat

  2. V hrnci s rozehřátým olejem orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a najemno nastrouhanou bramboru. Poté přidáme okapaný špenát a restujeme dozlatova. Zalijeme kokosovým mlékem a vaříme asi 5 minut. Vegan špenátovou polévku tyčovým mixérem rozmixujeme do krémové a hladké konzistence. Podle potřeby zředíme vodou, dochutíme solí, pepřem a krátce provaříme. Na závěr ještě můžeme přidat pár kapek citronu pro svěžejší chuť

  3. Vegan špenátovou polévku s kokosovým mlékem podáváme horkou s krutony, ale i samotná je velmi dobrá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!