Vegan špagety s rajskou zeleninovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1/2 ks pórek
libeček
oregano
sojová omáčka
čerstvá bazalka
voda na podlití
mletý barevný pepř
150 g cherry rajčátka
400 ml rajčatové pyré
2 - 3 ks barevná paprika
100 g uzené tofu
3 porce bezvaječné těstoviny
2 - 3 lžičky rajčatové pesto
1 lžíce česnekový olej

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno

  2. Na pánvi rozehřejeme česnekový olej a nejprve osmahneme pórek. Přidáme papriku a znovu osmahneme. Přidáme rajčata, podlijeme trochou horké vody, rajčatovým pyré a přidáme veškeré koření s bylinkami. Osolíme. Za občasného promíchání podusíme zeleninu doměkka. Přidáme nahrubo nastrouhané uzené tofu, rajčatové pesto a necháme krátce podusit (2 minuty)

  3. Špagety uvaříme podle návodu v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat

  4. Špagety rozdělíme na talíře, přelijeme rajskou zeleninovou omáčkou a podáváme. Můžeme dozdobit čerstvou bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!