Masové kuličky s italskou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g slanina
5 stroužků česnek
sůl
1 ks vejce
2 lžíce strouhanka
1 ks cibule
100 g mrkev
60 g kapary
pepř
7 lžic olivový olej
500 g mleté maso
80 g řapíkatý celer
1 konzerva loupaná rajčata
koření pro mletá masa

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme ji nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky a na oleji ji vyškvaříme. Přidáme veškerou zeleninu a podusíme. Vmícháme šťávu z rajčat, kapary, podle chuti okořeníme a ještě chvíli vaříme.

  2. Maso promícháme s vejcem, strouhankou, nakrájenou cibulkou, osolíme, opepříme a zpracujeme v hmotu. Z té děláme kuličky, které na rozpáleném oleji orestujeme.

  3. Servírujeme polité omáčkou s bagetou jako přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!