Masové koule nebo sekaná recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

15 stroužků česnek
sůl
2 ks vejce
strouhanka
1 ks cibule
plnotučná hořčice
sladká mletá paprika
mletý černý pepř
500 g hovězí zadní kýta
500 g vepřová krkovice nebo plec

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí a vepřové maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli dáme do uzavíratelné misky na asi 1 hodinu do lednice a při krájení nás potom nebudou štípat oči. Česnek oloupeme a rozmačkáme

  2. Na masovém mlýnku pomeleme kostky masa, přidáme 2 vejce, sůl, pepř, majoránku, nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, mletou sladkou papriku, hořčici a vše promícháme. Masovou směs potom zahustíme strouhankou a podle potřeby dochutíme

  3. Vedle mísy s masovou směsí si dáme misku se studenou vodou a tvarujeme masové koule, které rovnou skládáme do pekáče. Z množství směsi to vychází zhruba kolem 20 - 24 masových koulí, ale záleží na jejich velikosti. Stejný základ použijeme na přípravu sekané

  4. Masové koule podlijeme vodou a dáme péct do trouby předehřáté na 180 - 200 °C. Pokud připravujeme sekanou, tak ji během pečení potíráme bílkem a výpekem

  5. Masové koule nebo sekanou podáváme k rajské omáčce nebo jen tak s chlebem a hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!