Pikantní pstruh recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 lžičky sůl 2 lžíce máslo 4 ks pstruh 8 lžic hladká mouka olej na smažení 1 lžíce mletá sladká paprika 4 špetky mletý černý pepř 4 lžíce směs koření ke grilování
Postup Pikantní pstruh
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy očistíme, opláchneme vodou a necháme okapat. Pak je dobře osolíme a opepříme
Smícháme si hladkou mouku se směsí koření na grilování, přidáme mletou papriku a pstruhy v ní dobře obalíme
Na pánvi si rozehřejeme máslo s trochou oleje. Vložíme pstruhy a opékáme je - nejprve z jedné strany, pak otočíme a necháme opékat z druhé strany. Pstruh má jemné maso a stačí ho opékat max. 5 minut z každé strany
Porce pstruha podáváme s vařeným bramborem a podle chuti s kečupem, tatarskou omáčkou, apod.