Pikantní pstruh recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžičky sůl
2 lžíce máslo
4 ks pstruh
8 lžic hladká mouka
olej na smažení
1 lžíce mletá sladká paprika
4 špetky mletý černý pepř
4 lžíce směs koření ke grilování

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy očistíme, opláchneme vodou a necháme okapat. Pak je dobře osolíme a opepříme

  2. Smícháme si hladkou mouku se směsí koření na grilování, přidáme mletou papriku a pstruhy v ní dobře obalíme

  3. Na pánvi si rozehřejeme máslo s trochou oleje. Vložíme pstruhy a opékáme je - nejprve z jedné strany, pak otočíme a necháme opékat z druhé strany. Pstruh má jemné maso a stačí ho opékat max. 5 minut z každé strany

  4. Porce pstruha podáváme s vařeným bramborem a podle chuti s kečupem, tatarskou omáčkou, apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!