Pikantní pomazánka ze šprotů recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 lžíce majonéza
3 lžíce zakysaná smetana
1/2 ks červená paprika
chilli koření
3 ks jarní cibulka
4 ks vejce natvrdo
mletý černý pepř
1 ks celozrnná bageta
160 g šproty v konzervě

Postup přípravy receptu

  1. Šproty necháme okapat. Bílou část jarní cibulky očistíme a nasekáme na velmi jemné kousky a 2 vejce uvařené natvrdo nastrouháme na jemno. Zbývající vejce nakrájíme na plátky a použijeme na ozdobu. Očištěnou červenou papriku nakrájíme na nudličky

  2. V míse rozmělníme vidličkou okapané šproty s nastrouhanými vejci, přiáme jarní cibulku a směs ochutíme prolisovaným česnekem, chilli kořením a spojíme majonézou a zakysanou smetanou. Pomazánku podle chuti osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet

  3. Pikantní pomazánku ze šprotů mažeme na plátky celozrnné bagety, zdobíme kouskem vařeného vejce a červenou paprikou a podáváme jako chuťovku k vínu, pivu či jiným nápojům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!