Masové koule naložené v láku od okurek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti sůl koření na mleté maso mletý černý pepř směs 1 ks vejce 60 g strouhanka 1 ks cibule 500 g mleté vepřové maso 3 lžíce dětská krupice nálev 3 ks cibule 2 ks bobkový list 2 kuličky nové koření 4 kuličky celý pepř podle potřeby olej na smažení nálev z okurek
Postup Masové koule naložené v láku od okurek recept
Postup přípravy receptu
-
Osolené a opepřené mleté vepřové maso promícháme s vejcem, strouhankou, krupičkou a jemně nakrájenou cibulí. Ze směsi připravíme kuličky a opečeme je ze všech stran na středním ohni v rozpáleném oleji.
Do vhodné uzavíratelné nádoby klademe kolečka cibule, vychladlé opečené masové kuličky a koření a pokračujeme až do vyčerpání surovin. Nakonec vše zalijeme lákem z okurek. Naplněnou sklenici uzavřeme a v chladu necháme zhruba 12 - 14 dnů odležet.
Masové koule naložené v láku od okurek podáváme jako výbornou chuťovku k různým příležitostem.