Masové koule naložené v láku od okurek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
koření na mleté maso
mletý černý pepř
směs
1 ks vejce
60 g strouhanka
1 ks cibule
500 g mleté vepřové maso
3 lžíce dětská krupice
nálev
3 ks cibule
2 ks bobkový list
2 kuličky nové koření
4 kuličky celý pepř
podle potřeby
olej na smažení
nálev z okurek

Postup přípravy receptu

  1. Osolené a opepřené mleté vepřové maso promícháme s vejcem, strouhankou, krupičkou a jemně nakrájenou cibulí. Ze směsi připravíme kuličky a opečeme je ze všech stran na středním ohni v rozpáleném oleji.

  2. Do vhodné uzavíratelné nádoby klademe kolečka cibule, vychladlé opečené masové kuličky a koření a pokračujeme až do vyčerpání surovin. Nakonec vše zalijeme lákem z okurek. Naplněnou sklenici uzavřeme a v chladu necháme zhruba 12 - 14 dnů odležet.

  3. Masové koule naložené v láku od okurek podáváme jako výbornou chuťovku k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!