Palačinky s ovocnou omáčkou a pudinkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
1 lžíce solamyl
1/2 l mléko
500 ml voda
šlehačka
2 lžíce cukr krupice
2 lžíce cukr krupice
džem
60 g cukr moučka
500 g ovoce
150 g hladká mouka
100 g polohrubá mouka
olej na smažení
1 balíček vanilkový pudink
500 ml mléko na pudink

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme těsto na palačinky. Z mouky, vajec, mléka a špetky soli ušleháme ručním šlehačem těsto na palačinky. Palačinky smažíme na pánvi, na rozehřátém oleji po obou stranách. Jedna naběračka těsta na 1 palačinku

  2. Během smažení si můžeme připravit omáčku. Namícháme si asi 500g ovoce - jahody, borůvky a maliny nebo jahody, rybíz a borůvky. Na poměru ovoce nezáleží, vyberte ovoce, které máte nejradši, nebo kterého máte doma nejvíce. Pokud použijete ovoce zmražené, nerozmrazujte

  3. Ovoce vložíme do hrnce, přilijeme asi 250 ml vody, přisypeme cukr a přivedeme k varu. Ve zbytku studené vody rozmícháme 1 lžíci solamylu a přilijeme k ovoci. Necháme ještě minutu za stálého míchání povařit, ovocná omáčka zhoustne

  4. Pudink uvaříme z mléka podle návodu na sáčku

  5. Usmažené palačinky jen slabě potřeme džemem a zabalíme. Přendáme na talíře, přelijeme uvařeným pudinkem a pak uvařenou ovocnou omáčkou. Palačinky s ovocnou omáčkou a pudinkem ozdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!