Masové knedlíky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 500 g brambory 1 lžíce škrob 350 g hladká mouka 150 g anglická slanina 400 g vepřová kýta 300 g vařené brambory mletý černý pepř podle potřeby olej
Postup Masové knedlíky recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na malé kousky, osmahneme na oleji a pak 10 minut dusíme.
Do mísy nastrouháme uvařené i syrové brambory. Osolíme je, opepříme a přidáme zchladlé maso. Vmícháme i na kostičky pokrájenou anglickou slaninu, vejce, škrob a mouku. Dobře promícháme a ze směsi tvarujeme koule jako tenisové míčky. Masové knedlíky obalíme v mouce a vaříme pomalým varem asi 10 minut.
Masové knedlíky podáváme s brambory nebo knedlíky a dušeným zelím.