Masové knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
500 g brambory
1 lžíce škrob
350 g hladká mouka
150 g anglická slanina
400 g vepřová kýta
300 g vařené brambory
mletý černý pepř
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malé kousky, osmahneme na oleji a pak 10 minut dusíme.

  2. Do mísy nastrouháme uvařené i syrové brambory. Osolíme je, opepříme a přidáme zchladlé maso. Vmícháme i na kostičky pokrájenou anglickou slaninu, vejce, škrob a mouku. Dobře promícháme a ze směsi tvarujeme koule jako tenisové míčky. Masové knedlíky obalíme v mouce a vaříme pomalým varem asi 10 minut.

  3. Masové knedlíky podáváme s brambory nebo knedlíky a dušeným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!