Kachna po burgundsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 dkg slanina
1 lžíce sůl
6 dkg máslo
5 dkg šunka
5 dkg cibule
2 kg kachna
200 ml červené víno
1 lžička mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omytou kachnu nasolíme zevnitř i z venku, trochu opepříme a svážeme. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme

  2. V pekáči rozškvaříme slaninu, přidáme k ní máslo, cibuli, vložíme kachnu a opečeme zprudka ze všech stran. Do pekáčku přilijeme víno, posypeme drobně nakrájenou šunkou a přiklopíme

  3. Kachnu po burgundsku dusíme ve středně horké troubě asi 1 hodinu. Poléváme vydušenou šťávou a podle potřeby můžeme přilít vývar. Když je kachna měkká, odklopíme a necháme zčervenat. Pak kachnu vyjmeme a šťávu zahustíme moukou

  4. Kachna podle tohoto receptu je šťavnatá a opravdu moc dobrá. Kachna po burgundsku chutná nejlépe s červeným zelím a jakýmkoliv knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!