Masové knedlíčky v citronové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
0.5 kg brambory
125 ml mléko
1 ks cibule
100 ml šlehačka
mletý bílý pepř
muškátový oříšek
0.5 kg mleté hovězí maso
1 lžíce citronová šťáva
450 g mražený špenát
2 lžíce měkký tvaroh
2 lžíce světlá jíška
na ozdobu
proužky citronové kůry

Postup přípravy receptu

  1. V osolené vodě uvaříme brambory. Špenát dáme do hrnce, přidáme trošku vody a při mírné teplotě necháme povolit. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno.

  2. Mleté maso smícháme s cibulí, tvarohem, solí a pepřem a ze směsi vytvoříme masové kuličky. V pánvi rozpálíme olej a kličky na něm asi 5 minut opékáme. Pak knedlíčky vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku přilijeme mléko, smetanu a promícháme. Přidáme jíšku a krátce povaříme. Ochutíme citronovou šťávou a pepřem.

  3. Špenát osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem.

  4. Na talíř ozdobně nandáme špenát, brambory, masové knedlíčky, přelijeme omáčkou a ozdobíme proužky kůry.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!