Masové knedlíčky v citronové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 0.5 kg brambory 125 ml mléko 1 ks cibule 100 ml šlehačka mletý bílý pepř muškátový oříšek 0.5 kg mleté hovězí maso 1 lžíce citronová šťáva 450 g mražený špenát 2 lžíce měkký tvaroh 2 lžíce světlá jíška na ozdobu proužky citronové kůry
Postup Masové knedlíčky v citronové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
V osolené vodě uvaříme brambory. Špenát dáme do hrnce, přidáme trošku vody a při mírné teplotě necháme povolit. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno.
Mleté maso smícháme s cibulí, tvarohem, solí a pepřem a ze směsi vytvoříme masové kuličky. V pánvi rozpálíme olej a kličky na něm asi 5 minut opékáme. Pak knedlíčky vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku přilijeme mléko, smetanu a promícháme. Přidáme jíšku a krátce povaříme. Ochutíme citronovou šťávou a pepřem.
Špenát osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem.
Na talíř ozdobně nandáme špenát, brambory, masové knedlíčky, přelijeme omáčkou a ozdobíme proužky kůry.