Chilli smažený sýr s paprikovými hranolky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
strouhanka
chilli paprička
1 ks hermelín
olivový olej
hladká mouka
4 - 5 ks zelená paprika
sušená petrželka
200 - 250 g mražené hranolky
200 g eidam vcelku
cayenský pepř
1 ks sýr taveného typu
koření bylinková směs

Postup přípravy receptu

  1. Sýr na smažení (eidam, hermelín, sýr taveného typu, aj.) nakrájíme na menší kusy - čtverce, trojúhelníčky, hermelín rozkrojíme na půlkruhy. Papriku očistíme, zbavíme semínek a nitek. Nakrájíme ji na tenké delší nudličky

  2. Připravíme si klasický trojobal. Hladkou mouku, strouhanku a vejce, které rozšleháme spolu se cayenským pepřem, solí a nasekanou sušenou chilli papričkou. Množství chilli papričky volíme podle toho, jak moc pálivé sneseme. Přidáme sušenou petrželku. Sýry obalíme nejprve v hladké mouce, poté v ochuceném vajíčku a strouhance, postup vejce - strouhanka ještě jednou zopakujeme. Necháme chvíli proležet

  3. Mezitím si na vymazaný plech (olivovým olejem) rozložíme hranolky, hustě posypeme paprikovými nudličkami a bylinkovým kořením. Zapékáme v silně vyhřáté troubě do zezlátnutí. Hranolky i paprikové nudličky by měly být křupavé

  4. Během pečení začneme se smažením sýrů. Rozpálíme si větší množství olivového oleje a chilli sýry osmažíme dozlatova

  5. Chilli smažený sýr podáváme s paprikovými hranolky a zeleninovou oblohou. Kdo má rád, přidá si tatarskou omáčku, majonézu či jogurtový dresink

  6. Sušenou petrželku můžeme přimíchat i do strouhanky. Přípravou sýru i přílohy na olivovém oleji dodáme pokrmu mnohem lepší chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!