Masové knedlíčky s nudlemi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 lžíce solamyl
2 ks bílek
1 balíček nudle
500 ml masový vývar
1 - 2 lžíce rybí omáčka
1 - 2 lžičky limetková šťáva
5 snítek čerstvý koriandr
400 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř
400 ml kokosové mléko
2 ks červená feferonka
2 - 3 ks jarní cibulka s natí
světlá instantní jíška
1 lžíce čerstvý strouhaný zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme veškeré ingredience. Feferonky očistíme a zbavíme jadérek. Jednu feferonku nakrájíme na jemné kostičky a druhou odložíme stranou. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Bílé části jarních cibulek nakrájíme na drobné kostičky a zelenou nať na kolečka. Čerstvý koriandr jemně usekáme. Česnek loupeme a prolisujeme. Nudle uvaříme podle návodu na obalu

  2. Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme s usekaným koriandrem, prolisovaným česnekem, bílou částí nakrájených cibulek, usekanou feferonkou a polovinou nastrouhaného zázvoru. Vše spojíme se solamylem a bílky a odložíme na 20 minut do chladu. Pak z masové směsi tvoříme mokrýma rukama kuličky ve velikosti malého vlašského ořechu

  3. Kokosové mléko promícháme s vývarem, přidáme zbývající zázvor, celou feferonku a vše přivedeme k varu. Pak vkládáme postupně masové kuličky a na mírném plameni zvolna vaříme přibližně 10 minut. Asi 5 minut před dokončením vmícháme nať jarní cibulky a omáčku podle potřeby zahustíme instantní jíškou. Z omáčky vyjmeme feferonku a vše dochutíme rybí omáčkou, limetkovou šťávou, pepřem a solí

  4. Uvařené nudle rozdělíme na nahřáté talíře, poklademe masovými knedlíčky a přelijeme omáčkou. Pokrm ozdobíme nakrájenou uvařenou feferonkou a podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!