Masové klopsy na smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
2 ks vejce
50 g máslo
3 ks cibule
1 ks žemle
50 g hladká mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
500 g mleté vepřové maso
podle chuti
sůl
muškátový květ
mletý černý pepř
na obalení
2 lžíce strouhanka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a cibuli nasekáme nadrobno.

  2. Slaninu rozpustíme, přidáme máslo a nasekanou cibuli. Zaprášíme moukou a lehce osmahneme. Zalijeme vodou, prošleháme, osolíme a necháme vařit na mírném ohni. Mleté maso ochutíme solí, muškátovým květem a pepřem. Vmícháme vejce a namočenou žemli. Ze směsi tvoříme klopsy velikosti vejce, trochu je obalíme ve strouhance a zploštíme na placičky.

  3. Klopsy smažíme krátce z obou stran na oleji, potom je vložíme do omáčky a 20 minut vaříme. Před podáváním přidáme smetanu a prohřejeme. Klopsy se mohou místo se smetanou připravit s plechovkou krájených rajčat a trochou rajčatového protlaku.

  4. Masové klopsy na smetaně podáváme jako hlavní chod s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!