Masové klopsy na smetaně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 2 ks vejce 50 g máslo 3 ks cibule 1 ks žemle 50 g hladká mouka 1 kelímek smetana ke šlehání 500 g mleté vepřové maso podle chuti sůl muškátový květ mletý černý pepř na obalení 2 lžíce strouhanka podle potřeby olej na smažení
Postup Masové klopsy na smetaně recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a cibuli nasekáme nadrobno.
Slaninu rozpustíme, přidáme máslo a nasekanou cibuli. Zaprášíme moukou a lehce osmahneme. Zalijeme vodou, prošleháme, osolíme a necháme vařit na mírném ohni. Mleté maso ochutíme solí, muškátovým květem a pepřem. Vmícháme vejce a namočenou žemli. Ze směsi tvoříme klopsy velikosti vejce, trochu je obalíme ve strouhance a zploštíme na placičky.
Klopsy smažíme krátce z obou stran na oleji, potom je vložíme do omáčky a 20 minut vaříme. Před podáváním přidáme smetanu a prohřejeme. Klopsy se mohou místo se smetanou připravit s plechovkou krájených rajčat a trochou rajčatového protlaku.
Masové klopsy na smetaně podáváme jako hlavní chod s přílohou podle chuti.