Černá buchta s povidly recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 - 2 lžíce kakao
500 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
400 g cukr krupice
cukr moučka
500 g hladká mouka
2 lžíce švestková povidla
200 g tuk (Hera)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, změklý tuk a cukr vyšleháme do světlé pěny. Přidáme povidla a znovu prošleháme. Pak střídavě vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, vlijeme i vlažné mléko

  2. Tmavé těsto nalijeme do středně velkého plechu vyloženého pečícím papírem a povrch uhladíme

  3. Buchtu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 - 30 minut na 175 °C. Špejlí vyzkoušíme, zda se těsto nelepí

  4. Před podáváním černou buchtu s povidly posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!