Masové Canelloni recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
150 ml vývar
1 ks vejce
1 lžička solamyl
150 g eidam
100 g anglická slanina
500 g mleté maso
1 lžička sušené oregano
mletý černý pepř
150 ml smetana na vaření
2 lžíce usekaná petrželka
250 g canelloni nebo schiaffoni
4 lžíce tomatová omáčka s olivami

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Bylinky omyjeme a jemně usekáme. Studený vývar promícháme se smetanou. Sýr nastrouháme najemno. Slaninu rozdělíme na polovinu. Část plátků odložíme stranou a druhou nakrájíme na jemné kostičky

  2. Masová náplň: Mleté maso promícháme se slaninou, česnekem, petrželkou, kořením a osolíme. Spojíme vejcem a zahustíme solamylem

  3. Dno pekáčku nebo zapékací mísy poklademe plátky slaniny. Těstovinové trubičky canelloni vyplníme připraveným masem a v jedné vrstvě naskládáme na slaninu. Potřeme kupovanou tomatovou omáčkou s olivami, zalijeme vývarem se smetanou tak aby těstoviny byly téměř ponořené, pečeme v mírné troubě asi 35 minut. Až se šťáva téměř vydusí, přidáme strouhaný sýr a zprudka zapečeme

  4. Masové canelloni podáváme horké s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!