Marcipánové hvězdičky s krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
100 g máslo
1 lžíce rum
100 g solamyl
1 lžíce kakao
50 g čokoláda
100 g cukr moučka
150 g hladká mouka
1 lžička kypřící prášek do pečiva
1 lžička instantní káva
na ozdobu
150 g marcipán
krém
2 lžíce smetana ke šlehání
1 lžička instantní káva
3 balení nutella

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, prášku do pečiva, cukru moučka, solamylu, rumu, másla nebo margarínu, vejce, kakaa, kávy a strouhané čokolády vypracujeme těsto, které necháme v chladu 3 hodiny odpočinout.

  2. Z těsta tvarujeme malé kuličky o průměru asi 2 cm, které klademe na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě upečeme.

  3. Na každou kuličku uděláme cukrářským sáčkem hvězdičku z krému. V nahřáté smetaně rozmícháme instantní kávu a poté vmícháme nutellu (3 malá balení).

  4. Na krém přilepíme hvězdičku z vyváleného plátu marcipánu. Je důležité, aby smetana byla nahřátá, jinak nebude možné krém z nutelly řádně vymíchat.

  5. Marcipánové hvězdičky podáváme jako výbornou sladkost k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!