Mandlový dort bez mouky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 ks vejce
200 g máslo
1 lžička prášek do pečiva
300 g mandle
3 lžíce med
4 lžíce cukr moučka
1 lžička mletá skořice
mandlové lupínky
75 ml pomerančová šťáva
máslo na vymazání formy
1 plechovka slazené kondenzované mléko
pomerančová marmeláda
1 lžička rumová esence
1 balíček vanilínový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mandle jemně umeleme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Med rozmícháme v zahřáté pomerančové šťávě. Malou dortovou formu vymažeme máslem a troubu předehřejeme na 180 °C. Z bílků ušleháme pevný sníh

  2. Příprava těsta: Nejdříve promícháme všechny suché ingredience. Do mísy vložíme mleté mandle, prášek do pečiva, skořici, moučkový a vanilkový cukr, Potom do směsi vmícháme žloutky, rumovou esenci, med s pomerančovou šťávou a sníh z bílků

  3. Těsto naplníme do vymazané dortové formy a pečeme zvolna asi 35 - 40 minut

  4. Připravíme si karamelový krém. Plechovku slazeného kondenzovaného mléka vaříme ve vodní lázni asi 2 hodiny. Zcela vychladlé mléko vyšleháme s máslem dohladka

  5. Mandlový korpus podélně rozkrojíme a na řezu potřeme pomerančovou marmeládou. Celý dort potřeme karamelovým krémem a posypeme mandlovými lupínky. Dort odložíme do ledničky a několik hodin necháme krém tuhnout

  6. Mandlový dort bez mouky s chutí medu, pomeranče, vanilky, rumu a s karamelovým krémem podáváme ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!