Kuřecí stehno v petrželovo-strouhankové krustě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 špetky sůl
20 g máslo
máslo
2 lžíce strouhanka
1 lžíce slunečnicový olej
1 lžíce petrželová nať
petrželová nať
150 g nové brambory
1 ks kuřecí stehno
2 špetky čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehno omyjeme, osušíme, osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Stehno vložíme do pekáčku a necháme 2 hodiny odpočívat v chladu. Mezitím očistíme nové brambory a pokrájíme je po délce. Petrželovou nať posekáme na jemno a česnek očistíme. Dále si připravíme obalovací směs. V misce smícháme strouhanku s posekanou petrželovou natí a špetkou soli

  2. Do pekáčku přidáme česnek a kuřecí stehno potřeme olejem, aby nám na něm dobře držela obalovací směs. Naolejované stehno dáme do obalovací směsi, v které ho pootáčíme z každé strany, směs přitlačíme na stehno a obalené stehno vložíme do pekáčku

  3. Do pekáčku přidáme máslo pokrájené na plátky, pekáček přikryjeme alobalem a vložíme péct do trouby. Stehno pečeme asi 50 minut v troubě vyhřáté na 200 °C na funkci horní a dolní ohřev. Kuřecí stehno pečeme, až kůrka na povrchu bude pěkně do zlatohněda a do křupava. V polovině pečení stehno obrátíme a přelijeme vypečeným tukem. Asi 15 minut před koncem pečení odstraníme alobal a stehno dopečeme

  4. Mezitím brambory uvaříme v osolené vodě, uvařené brambory obalíme máslem a posekanou petrželovou natí

  5. Kuřecí stehna v petrželovo-strouhankové krustě servírujeme teplé s uvařenými brambory a libovolným salátem ze sezónní zeleniny. Takto upravená kuřecí stehna jsou nevysušená, šťavnatá, uvnitř měkká jako máslo a na povrchu křupavá. Stehna jsou výborně ochucená a zdravější jako smažená. Kuřecí stehna jsou vynikající za tepla i za studena s krajícem dobrého čerstvého domácího chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!