Mandlové polévané rohlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
100 g cukr
200 g máslo
2 ks žloutek
100 g mandle
280 g hladká mouka
poleva
cukr
1 lžíce solamyl
1 lžíce kakao
1 lžíce mléko
100 g Hera
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, změklého másla, cukru, mletých neloupaných mandlí a žloutku zpracujeme na vále těsto. Aby se nám s ním dobře pracovalo, dáme ho na chvíli do ledničky vychladit.

  2. Z mandlového těsta vytvarujeme malé rohlíčky, které klademe na vymazaný a moukou vysypaný plech. Můžeme použít i pečící papír. Rohlíčky dáme péct do rozehřáté trouby.

  3. Upečené rohlíčky, buďto celé nebo jen rožky, namáčíme do rozpuštěné čokoládové polevy.

  4. Polevu si připravíme smícháním tuku, cukru, kakaa, mléka a solamylu. Polevu připravujeme ve vodní lázni, mícháme ji dohladka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!