Rajčatovo-paprikový krém recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
4 ks paprika
7 - 8 ks rajčata
2 lžíce olivový olej
1 kelímek zakysaná smetana
1 svazek jarní cibulka
mletý barevný pepř
sušená bazalka
1 lžíce rajčatové pesto
chia semínka
3 lžíce sušené lahůdkové droždí

Postup přípravy receptu

  1. Svazek jarní cibulky očistíme a bílou část nasekáme na hrubo. Česnek oloupeme. Rajčata omyjeme, nakrájíme na čtvrtky. Pokud by nám vadily slupky ve výsledné polévce, můžeme rajčata předem spařit a oloupat, ale já dávám i se slupkou. Totéž platí u paprik. Já použila papriky zelené, ale skvělé jsou i kapie

  2. V hrnci rozehřejeme olivový olej, vsypeme cibulku a asi 2 minuty za občasného míchání restujeme. Poté přidáme česnek, krátce orestujeme, aby nezhořkl, přisypeme rajčata, papriku, sůl, pepř, bazalku a zalijeme vodou jen pár centimetrů nad zeleninu. Vaříme asi 15 minut

  3. Poté polévku rozmixujeme. Přidáme sušené lahůdkové droždí na dochucení, krémovitou zakysanou smetanu, lžíci pesta a znovu promixujeme. Rajčatovo-paprikový krém dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat

  4. Rajčatovo-paprikový krém můžeme dozdobit chia semínky a čerstvou bazalkou, případně doplnit krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!