Rajčatovo-paprikový krém recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 4 ks paprika 7 - 8 ks rajčata 2 lžíce olivový olej 1 kelímek zakysaná smetana 1 svazek jarní cibulka mletý barevný pepř sušená bazalka 1 lžíce rajčatové pesto chia semínka 3 lžíce sušené lahůdkové droždí
Postup Rajčatovo-paprikový krém
Postup přípravy receptu
-
Svazek jarní cibulky očistíme a bílou část nasekáme na hrubo. Česnek oloupeme. Rajčata omyjeme, nakrájíme na čtvrtky. Pokud by nám vadily slupky ve výsledné polévce, můžeme rajčata předem spařit a oloupat, ale já dávám i se slupkou. Totéž platí u paprik. Já použila papriky zelené, ale skvělé jsou i kapie
V hrnci rozehřejeme olivový olej, vsypeme cibulku a asi 2 minuty za občasného míchání restujeme. Poté přidáme česnek, krátce orestujeme, aby nezhořkl, přisypeme rajčata, papriku, sůl, pepř, bazalku a zalijeme vodou jen pár centimetrů nad zeleninu. Vaříme asi 15 minut
Poté polévku rozmixujeme. Přidáme sušené lahůdkové droždí na dochucení, krémovitou zakysanou smetanu, lžíci pesta a znovu promixujeme. Rajčatovo-paprikový krém dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat
Rajčatovo-paprikový krém můžeme dozdobit chia semínky a čerstvou bazalkou, případně doplnit krutony.