Zdobené mandlové perníčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 ks vejce
60 g máslo
mléko
rozinky
mandle
250 g med
150 g cukr moučka
500 g hladká mouka
1 lžička citronová kůra
tuk na vymazání
200 g loupané mandle
1 balíček prášek do perníku
hladká mouka na posypání
cukrové zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Na vále smícháme mouku s práškem do perníku, cukrem, citronovou kůrou a jemně strouhanými mandlemi. Do sypké směsi uděláme důlek, kam přilijeme rozpuštěné máslo a ohřátý med. Všechny ingredience rukama zpracujeme na ucelené a nelepivé těsto. Pokud je třeba, přidáme 2 - 3 lžíce teplého mléka

  2. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na placku asi 5 mm silnou a formičkami vypichujeme různé tvary, které klademe na lehce vymazaný plech. Tvary potřeme rozšlehaným vajíčkem a ozdobíme ořechem, mandlí, rozinkou, cukrovým máčkem nebo perličkami

  3. Mandlové perníčky pečeme v předehřáté troubě na střední stupeň asi 8 minut dozlatova

  4. Vychladlé zdobené mandlové perníčky uložíme, nejlépe do papírové krabice, a necháme v chladu a suchu alespoň 10 dní uležet

  5. Prášek do perníku můžeme nahradit tlučeným anýzem, hřebíčkem, novým kořením i badyánem a skořicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!