Mámin pivní štrúdl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
1 dl pivo
1 ks hera
600 g hladká mouka
podle potřeby
strouhanka
jablko

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, hery a piva vypracujeme vláčné těsto, do kterého přidáme špetku soli. Podle vláčnosti těsta můžeme přidat trochu mouky. Z tohoto množství vyválíme až 8 nohavic.

  2. Vyválené těsto zlehka posypeme strouhankou, poklademe oloupanými a nakrájenými nebo nastrouhanými jablky. Poprášíme skořicí a cukrem nebo použijeme skořicový cukr. Do štrúdlu můžeme přidat i rozinky namočené v rumu. Těsto pečlivě zabalíme. Mámin pivní štrúdl pečeme ve vyhřáté troubě při asi 150 °C - 170°C, dokud povrch štrúdlu nebude nazlátlý.

  3. Mámin pivní štrúdl necháme vychladnout, ocukrujeme a můžeme podávat. Je dobrý i vlažný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!