Mámin pivní štrúdl recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 1 dl pivo 1 ks hera 600 g hladká mouka podle potřeby strouhanka jablko
Postup Mámin pivní štrúdl recept
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, hery a piva vypracujeme vláčné těsto, do kterého přidáme špetku soli. Podle vláčnosti těsta můžeme přidat trochu mouky. Z tohoto množství vyválíme až 8 nohavic.
Vyválené těsto zlehka posypeme strouhankou, poklademe oloupanými a nakrájenými nebo nastrouhanými jablky. Poprášíme skořicí a cukrem nebo použijeme skořicový cukr. Do štrúdlu můžeme přidat i rozinky namočené v rumu. Těsto pečlivě zabalíme. Mámin pivní štrúdl pečeme ve vyhřáté troubě při asi 150 °C - 170°C, dokud povrch štrúdlu nebude nazlátlý.
Mámin pivní štrúdl necháme vychladnout, ocukrujeme a můžeme podávat. Je dobrý i vlažný.