Celozrnné preclíky se sezamem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks vejce
1 lžička cukr krupice
1 lžička grilovací koření
100 ml olivový olej
250 ml vlažná voda
sezamové semínko
hrubozrnná sůl
250 g celozrnná špaldova mouka jemně mletá
250 g celozrnná pšeničná mouka jemně mletá

Postup přípravy receptu

  1. Mouky smícháme v míse, přidáme koření, sůl, cukr, rozdrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou, olejem a důkladně zpracujeme do těsta. Dobře prohněteme a necháme na teplém místě vykynout

  2. Troubu předehřejeme na 200°C

  3. Z vykynutého těsta odkrajujeme kousky, ty tence vyválíme a spleteme do preclíků. Hotové preclíky klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě nakynout. Potom je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubozrnnou solí a sezamem. Vkládáme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut

  4. Celozrnné preclíky se sezamem sice chutnají jinak než klasické preclíky, ale jsou zdravé a také dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!