Celozrnné preclíky se sezamem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 ks vejce 1 lžička cukr krupice 1 lžička grilovací koření 100 ml olivový olej 250 ml vlažná voda sezamové semínko hrubozrnná sůl 250 g celozrnná špaldova mouka jemně mletá 250 g celozrnná pšeničná mouka jemně mletá
Postup Celozrnné preclíky se sezamem
Postup přípravy receptu
-
Mouky smícháme v míse, přidáme koření, sůl, cukr, rozdrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou, olejem a důkladně zpracujeme do těsta. Dobře prohněteme a necháme na teplém místě vykynout
Troubu předehřejeme na 200°C
Z vykynutého těsta odkrajujeme kousky, ty tence vyválíme a spleteme do preclíků. Hotové preclíky klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě nakynout. Potom je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubozrnnou solí a sezamem. Vkládáme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut
Celozrnné preclíky se sezamem sice chutnají jinak než klasické preclíky, ale jsou zdravé a také dobré.