Celozrnné rohlíky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 lžíce olej
1,5 lžička sůl
1 ks vejce
400 ml voda
1/4 kostky droždí
mák
150 g hladká mouka
300 g celozrnná pšeničná mouka
50 g celozrnná žitná mouka
50 g žitná chlebová mouka
1 lžička chlebového koření
semínka

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme suroviny v tomto pořadí voda, olej, sůl do rohu, mouky a mezi ně chlebové koření. V mouce udělám důlek, přidáme cukr a rozdrobíme kvasnice

  2. Zapneme program těsto

  3. Je nutné těsto sledovat a popřípadě přisypávat žitnou chlebovou mouku. Kdo má rád semínka, možno přidat po zvukovém signálu

  4. Až program skončí, necháme ještě tak půl hodinky kynout. Těsto rozpůlíme a z každé půlky vyválíme placku, kterou radýlkem rozdělíme na 8 trojúhelníků a zabalíme rohlíky. Začínáme na širší straně. Celozrnné rohlíky necháme na plechu ještě tak půl hodinky kynout. Pomažeme vajíčkem a posypeme semínky nebo mákem. Celozrnné rohlíky pečeme na 200 °C dozlatova

  5. Celozrnné rohlíky podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!