Malinová roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks vejce 3 lžíce voda 0.5 lžičky prášek do pečiva 100 g cukr krupice 2 balíčky vanilkový cukr 120 g hladká mouka 70 g mleté mandle 1 lžíce vanilkový nebo smetanový pudinkový prášek náplň 50 g cukr krupice 200 g maliny 1 balíček vanilkový cukr 2 balíčky bílá čokoláda 1 kelímek smetana ke šlehání (215g) na ozdobu maliny 2 lžíce smetanový koňak 1 kelímek smetana ke šlehání (215g)
Postup Malinová roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce s oběma druhy cukru našleháme ve vodní lázni, přisypeme pudinkový prášek a už mimo došleháme do husté pěny. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mandle a vlažnou vodu.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 8 - 10 minut na 200 °C. Upečený otočíme na pomoučenou utěrku a necháme vychladnout.
Smetanu s oběma druhy cukru svaříme, přidáme nalámanou bílou čokoládu a necháme ji rozpustit. Nevaříme! Směs necháme vychladnout a pak ji v chladničce necháme ztuhnout.
Z korpusu odstraníme papír, potřeme ho čokoládovo-smetanovým krémem a posypeme malinami. Stočíme do rolády a v chladničce necháme zatuhnout.
Smetanu vyšleháme se smetanovým koňakem dohusta a před nakrájením roládu ozdodíme cukrářským sáčkem. Na každý ukrojený kousek přijde kulička maliny.