Malinová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
3 lžíce voda
0.5 lžičky prášek do pečiva
100 g cukr krupice
2 balíčky vanilkový cukr
120 g hladká mouka
70 g mleté mandle
1 lžíce vanilkový nebo smetanový pudinkový prášek
náplň
50 g cukr krupice
200 g maliny
1 balíček vanilkový cukr
2 balíčky bílá čokoláda
1 kelímek smetana ke šlehání (215g)
na ozdobu
maliny
2 lžíce smetanový koňak
1 kelímek smetana ke šlehání (215g)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s oběma druhy cukru našleháme ve vodní lázni, přisypeme pudinkový prášek a už mimo došleháme do husté pěny. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mandle a vlažnou vodu.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 8 - 10 minut na 200 °C. Upečený otočíme na pomoučenou utěrku a necháme vychladnout.

  3. Smetanu s oběma druhy cukru svaříme, přidáme nalámanou bílou čokoládu a necháme ji rozpustit. Nevaříme! Směs necháme vychladnout a pak ji v chladničce necháme ztuhnout.

  4. Z korpusu odstraníme papír, potřeme ho čokoládovo-smetanovým krémem a posypeme malinami. Stočíme do rolády a v chladničce necháme zatuhnout.

  5. Smetanu vyšleháme se smetanovým koňakem dohusta a před nakrájením roládu ozdodíme cukrářským sáčkem. Na každý ukrojený kousek přijde kulička maliny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!