Makarony se sýrem a tuňákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.8 l mléko
0.3 l smetana
1 balíček těstoviny
500 g čedar
100 g gouda
2 plechovky tuňák ve vlastní šťávě (steak)
podle potřeby
máslo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve předehřejeme troubu na 175 °C.

  2. Mléko smícháme se smetanou a zahřejeme (ne k varu) a pomalu vmícháváme nahrubo nastrouhaný čedar a goudu, část sýra si necháme na posyp. Je důležité, aby mléko bylo teplé než začneme přidávat sýr. Mícháme a pokud omáčka sama nezhoustne než se začne vařit, připravíme si jíšku z másla a mouky a přidáme. Je lepší, když je omáčka maličko hustší, aby se celá nevypekla. Až se omáčka začne vařit, odstavíme z plotny a chvíli mícháme.

  3. Uvaříme si makarony (panzani macaroni nebo klasická kolínka) podle návodu na obalu v osolené vodě. Tradiční americký recept se dělá s kolínky.

  4. Uvařené těstoviny dáme do pekáče. Na těstoviny nalijeme omáčku a promícháme. Nakonec přidáme rozmělněného tuňáka, zamícháme a celé posypeme zbylým sýrem (vytvoří výbornou krustičku). Makarony se sýrem a tuňákem vložíme do trouby a pečeme asi 50 minut dozlatova, nemícháme.

  5. Makarony se sýrem a tuňákem jsou výborným hlavním chodem. Chutnají výtečné a nají se z toho celá rodina. Tuňáka je možné vynechat, potom je pokrm vhodný i pro vegetariány.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!