Cuketovo-dýňové zelí recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
ocet
1 ks cibule
3 hrnky cuketa
1 lžíce olivový olej
mletý pepř
1 špetka mletý kmín
třtinový cukr
1 hrnek dýně hokaido

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Dýni rozkrojíme, vydlabeme, omyjeme a také nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kostičky

  2. V hrnci rozpálíme olej, vhodíme cibulku a osmahneme dozlatova. Poté přisypeme cuketu s dýní, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka cca 10 - 12 minut. Cuketovo-dýňové zelí v závěru ochutíme troškou třtinového cukru a podle chuti přidáme také ocet

  3. Cuketovo-dýňové zelí podáváme jako přílohu - stejně jako klasické zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!