Makarony s fazolemi a smetanovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžíce máslo
250 ml smetana
2-3 lžíce parmazán
10 dkg anglická slanina
30 dkg makarony
50 dkg fazolové lusky
podle chuti
sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Makarony nalámeme asi na 6 cm dlouhé kousky a dáme vařit. Fazolové lusky nakrájíme na délku makaronů a uvaříme doměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky. Česnek nasekáme na jemno. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Nakrájenou slaninu osmažíme na másle, potom na ní krátce osmahneme jemně nasekaný česnek, zalijeme smetanou, přidáme nastrouhaný parmazán, dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a krátce povaříme. Uvařené makarony a fazole scedíme, promícháme a rozdělíme do polévkových misek nebo hlubokých talířů, přelijeme omáčkou.

  3. Makarony s fazolemi a smetanovou omáčkou podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!