Pečené kuřecí maso s mušličkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 lžíce máslo 8 ks kuře 400 g těstovinové mušličky 3 lžíce mák pepř 1 lžíce olivový olej 1 lžička mletá paprika 2 lžíce citronová šťáva 1 lžíce třtinový cukr 4 lžíce jemná hořčice
Postup Pečené kuřecí maso s mušličkami
Postup přípravy receptu
-
Kousky kuřete urovnáme do zapékací misky kůží navrch
V jiné misce smícháme máslo, hořčici, citronovou šťávu, cukr, papriku, sůl a pepř. Polovinou takto vzniklé pasty potřeme kuřecí kousky a pečeme je 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C (u plynové trouby stupeň 4)
Zapékací misku vytáhneme z trouby, kousky kuřete obrátíme, potřeme zbývající pastou a posypeme mákem. Maso vrátíme do trouby a pečeme dalších 15 minut
Mezitím uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem těstoviny tak, aby byly měkké, zároveň však pevné
Těstoviny důkladně scedíme a upravíme na nahřáté talíře. Navrch položíme kousky kuřete, přelijeme šťávou i podáváme
RADA
Při vaření nejčastěji používáme hladkou jemnou hořčici, plnotučnou nebo světlou dijonskou či tmavou bordeauxskou. Německá hořčice je sladkokyselá, bavorská nasládlá. Americká hořčice je jemná a sladká
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny