Pečené kuřecí maso s mušličkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 lžíce máslo
8 ks kuře
400 g těstovinové mušličky
3 lžíce mák
pepř
1 lžíce olivový olej
1 lžička mletá paprika
2 lžíce citronová šťáva
1 lžíce třtinový cukr
4 lžíce jemná hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Kousky kuřete urovnáme do zapékací misky kůží navrch

  2. V jiné misce smícháme máslo, hořčici, citronovou šťávu, cukr, papriku, sůl a pepř. Polovinou takto vzniklé pasty potřeme kuřecí kousky a pečeme je 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C (u plynové trouby stupeň 4)

  3. Zapékací misku vytáhneme z trouby, kousky kuřete obrátíme, potřeme zbývající pastou a posypeme mákem. Maso vrátíme do trouby a pečeme dalších 15 minut

  4. Mezitím uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem těstoviny tak, aby byly měkké, zároveň však pevné

  5. Těstoviny důkladně scedíme a upravíme na nahřáté talíře. Navrch položíme kousky kuřete, přelijeme šťávou i podáváme

  6. RADA

  7. Při vaření nejčastěji používáme hladkou jemnou hořčici, plnotučnou nebo světlou dijonskou či tmavou bordeauxskou. Německá hořčice je sladkokyselá, bavorská nasládlá. Americká hořčice je jemná a sladká

  8. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!