Maďarská vejce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
6 ks vejce
100 g máslo
1 lžíce strouhanka
2 ks rajče
40 g tvrdý sýr
1 lžíce sterilovaný hrášek
100 g šunkový salám
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
1 lžíce pažitka
Postup Maďarská vejce recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Šunkový salám pokrájíme na kostičky. Na másle osmažíme strouhanku. Rajčata nakrájíme na tenké plátky.
Vejce uvařená natvrdo oloupeme a nakrájíme podélně na poloviny. Vyjmeme žloutky, které utřeme s částí rozpuštěného másla, sterilovaným zeleným hráškem, třetinou strouhaného sýra a se šunkovým salámem pokrájeným na kostičky. Vše osolíme a opepříme.
Směs dáme do půlek bílků a poklademe na pekáček dobře vymazaný máslem. Zbytek směsi dáme do mezer mezi vejci. Potom vejce posypeme zbytkem strouhaného sýra, na másle osmaženou strouhankou a poklademe tenkými plátky rajčat. V horké troubě pečeme, až se sýr lehce rozpustí.
Maďarská vejce podáváme ozdobená nasekanou pažitkou se slaným pečivem.