Filet z tresky vařený v mléce s petrželovou omáčkou a brokolicí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

200 ml mléko
petržel
1 ks šalotka
10 kuliček pepř celý
1 ks bobkový list
šťáva z citronu
100 g čerstvá brokolice
1 ks filet tresky

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mléko, citronovou šťávu, šalotku a koření ve velké pánvi. Přivedeme k varu. Přidáme tresku, přikryjeme a udržujeme ve varu

  2. Nejdůležitější je zde opatrnost a jemnost - kapalina se musí lehce povařit tak, aby nedošlo k převaření nebo rozdělení filetu tresky. Filet z tresky bude trvat 4-5 minut. Opatrně odstraníme rybu z mléka. Zbylá tekutina může být použita pro petrželovou omáčku

  3. Brokolici uvaříme 3-4 minuty ve slané vodě

  4. Filet z tresky vařený v mléce podáváme s petrželovou omáčkou a brokolicí. Sestavíme na talíř a podáváme horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!