Maďarská polévka bez masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks brambory
100 g celer
2 ks mrkev
2 ks petržel
3 ks bobkový list
6 lžic rostlinný olej
2 lžičky mletá sladká paprika
4 lžíce mletá celozrnná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno.

  2. Na oleji necháme zpěnit dorůžova cibulku. Na ní orestujeme mrkev, celer, petržel a brambory. Vše zasypeme moukou, kterou necháme trochu zhnědnout. Nakonec maďarskou polévku zasypeme mletou sladkou paprikou, promícháme, aby se paprika rozvoněla a rychle zalijeme vodou. Polévku pořádně zamícháme. Přidáme sůl, bobkový list. Polévku vaříme do změknutí všech ingrediencí.

  3. Hotovou maďarskou polévku rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!