Dietní květáková polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce petrželka
1,2 - 1,5 l voda
1 ks květák
1 lžíce olivový olej
mletý barevný pepř
1/2 lžičky celý kmín
2 ks jarní cibulka s natí
1 lžička koření Horalka

Postup přípravy receptu

  1. Malý květák očistíme od zelených částí a tvrdého košťálu, rozdělíme na růžičky a dobře omyjeme. Jarní cibulku i s natí také omyjeme a nakrájíme na kolečka. Petrželku opláchneme a nasekáme

  2. V hrnci rozpálíme olivový nebo jiný olej a cibulku osmahneme. Přidáme menší růžičky květáku, orestujeme, zasypeme kořením Horalka, solí, kmínem, pepřem a zalijeme vodou (lépe zeleninovým vývarem). Květák vaříme doměkka cca 15 minut. Nakonec přidáme petrželku a podle potřeby dochutíme

  3. Lehkou květákovou polévku podáváme jako dietní polévku, která má minimum kalorií.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!