Macaroni s mořským okounem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 25 g máslo 1 ks citron 4 plátky citron pórek mrkev 2 lžíce kapary 4 ks šalotka 4 lžičky ocet balsamico pepř 1 lžíce olivový olej 180 g zelené olivy 300 ml smetana ke šlehání 300 ml rybí vývar 8 ks mořský okoun 450 g macaroni
Postup Macaroni s mořským okounem
Postup přípravy receptu
-
Šalotku, olivy, pórek a mrkev nakrájíme nadrobno. Z citronu vymačkáme šťávu
Nejprve připravíme omáčku: Šalotky opékáme na mírném ohni 4 minuty na pánvi na rozpuštěném másle, přidáme kapary a olivy a směs 3 minuty podusíme
Vmícháme ocet aceto balsamico a rybí vývar, omáčku přivedeme k varu a svaříme na polovinu. Potom do omáčky vmícháme smetanu a opět svaříme na polovinu objemu. Omáčku osolíme a opepříme, vmícháme do ní citronovou šťávu, odstavíme ji a udržujeme v teple
Macaroni (krátké trubičky) uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem doměkka, zároveň však tak, aby byly ještě pevné
Medailonky z mořského okouna grilujeme 3-4 minuty po každé straně. Musejí být dobře propečené, ale zároveň příjemně šťavnaté
Těstoviny důkladně scedíme a rozdělíme na talíře. Navrch upravíme rybí medailonky a přelijeme olivovou omáčkou. Pokrm ozdobíme plátky citronu, pórkem a mrkví a podáváme
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny