Macaroni s mořským okounem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
25 g máslo
1 ks citron
4 plátky citron
pórek
mrkev
2 lžíce kapary
4 ks šalotka
4 lžičky ocet balsamico
pepř
1 lžíce olivový olej
180 g zelené olivy
300 ml smetana ke šlehání
300 ml rybí vývar
8 ks mořský okoun
450 g macaroni

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku, olivy, pórek a mrkev nakrájíme nadrobno. Z citronu vymačkáme šťávu

  2. Nejprve připravíme omáčku: Šalotky opékáme na mírném ohni 4 minuty na pánvi na rozpuštěném másle, přidáme kapary a olivy a směs 3 minuty podusíme

  3. Vmícháme ocet aceto balsamico a rybí vývar, omáčku přivedeme k varu a svaříme na polovinu. Potom do omáčky vmícháme smetanu a opět svaříme na polovinu objemu. Omáčku osolíme a opepříme, vmícháme do ní citronovou šťávu, odstavíme ji a udržujeme v teple

  4. Macaroni (krátké trubičky) uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem doměkka, zároveň však tak, aby byly ještě pevné

  5. Medailonky z mořského okouna grilujeme 3-4 minuty po každé straně. Musejí být dobře propečené, ale zároveň příjemně šťavnaté

  6. Těstoviny důkladně scedíme a rozdělíme na talíře. Navrch upravíme rybí medailonky a přelijeme olivovou omáčkou. Pokrm ozdobíme plátky citronu, pórkem a mrkví a podáváme

  7. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!