Zapečené macaroni s krevetami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
6 lžic máslo
2 ks rajče
180 g žampiony
1 lžíce olivový olej
olivový olej
60 g strouhaný parmazán
1 lžička sušené oregano
1 špetka kajenský pepř
máslo na vymazání
2 ks hlíza fenyklu
300 ml bešamelová omáčka
350 g macaroni
180 g vyloupané uvařené krevety

Postup přípravy receptu

  1. Macaroni (krátké trubičky) uvaříme v osolené vodě s olejem tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je, vrátíme do hrnce a omastíme 25 g (2 lžícemi) másla, hrnec přikryjeme pokličkou a těstoviny udržujeme teplé

  2. Ve vysoké pánvi opékáme na zbývajícím másle 3-4 minuty plátky fenyklu, potom vmícháme nakrájené žampiony a opékáme je 2 minuty. Přidáme krevety, prohřejeme je a pánev odstavíme

  3. Do bešamelové omáčky zamícháme těstoviny, kajenský pepř a směs s krevetami. Vzniklou hmotu upravíme do zapékací misky vymazané máslem, posypeme parmazánem a obložíme rozpůlenými plátky rajčat. Rajčata potřeme olivovým olejem a posypeme oreganem (dobromyslí)

  4. Pokrm zapékáme v troubě předehřáté na 180 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) 25 minut dozlatova a ihned podáváme

  5. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!